ADANA ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ

“2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde Ölçme Değerlendirme“ Toplantısı İlimizde Yapıldı

“2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde Ölçme Değerlendirme“ Toplantısı İlimizde Yapıldı

“2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde Ölçme Değerlendirme“ konulu bilgilendirme toplantısı ilimizde yapıldı.

Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya 8. Sınıf okutan Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler öğretmenleri ile okul müdürleri, 15 ilçenin sınavlardan sorumlu şube müdürleri, 4 merkez ilçe milli eğitim müdürü ve Ölçme Değerlendirme Merkezi ekibi olmak üzere dört yüze yakın öğretmen ve idareci katıldı.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Sadri Şensoy tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında 2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde Ölçme Değerlendirmeye getirilen bakış açısı bütün ayrıntılarıyla anlatıldı. Yeni dönemde akıl yürütme, eleştirel düşünme, yorum yapma, çıkarım yapma gibi zihinsel becerilerin ölçülmesinin öne çıkacağı anlatıldı. Bilgi ve formül ezberleme gibi işlemlere ihtiyacın kalmadığı, öğrencinin hafızasının yoklanmasına ihtiyacın kalmadığı bir ölçme yaklaşımının üzerinde duruldu.

Ölçme değerlendirmeye gelen bu bakış açısının 2019 yılında liselere geçişteki merkezi sınavda uygulanacak olmasından dolayı yayınlanan örnek sorular tartışmaya açıldı. Sorular tek tek incelendi. Özellikle 8. Sınıf öğretmenlerinin oldukça yoğun bir ilgi gösterdikleri bu bölümde her bir alanda yayınlanan sorular hakkında alan öğretmenleri görüş belirterek öğrencilerin yorumlarını aktardılar.

Ölçme Değerlendirme Merkezi ekibimiz ile yakından ilgilenen Genel Müdürümüz sayın Dr. Sadri Şensoy Ölçme Değerlendirme Merkezlerini çok önemsediklerini ve 81 ilde kurulacak merkezlerin Genel Müdürlüğün koordinasyonunda il izleme araştırmaları başta olmak üzere birtakım çalışmalarda en büyük yardımcıları olacaklarını ifade ettiler.

Genel Müdür 2023 VizyonGenel Müdür 2023 VizyonGenel Müdür 2023 VizyonGenel Müdür 2023 VizyonGenel Müdür 2023 Vizyon

Sarıhuğlar Mahallesi 88017 Sokak No 3/2 Seyhan / ADANA - 03224288088

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.